Klubbspinning

SPINNING MED RCK HÖSTEN/VINTERN 2023/24

YES ! Dags för klubbspinning !

Efter förra säsongens goda uppslutning kör vi samma upplägg denna höst/vinter. Start vecka 40

Friskis och Svettis har ett Spinn Giro pass Kl 1830 – 20.00 på onsdagar. Där kan man köpa en egen plats för hela säsongen.

Dessutom har RCK har bokat upp 10 cyklar på Spin Giro.  Där kan du som medlem i RCK boka en av dessa till ett reducerat pris av 55 kr/ gång. Du behöver inte vara medlem hos F&S för att boka en “RCK-plats”

Bokning:

Mail info@visby.friskissvettis.se   eller telefon 0498-211313

Regler:

  1. Anmälan sker senast kl 12:00 på onsdag. Givetvis är det först till “kvarn” som gäller.
  2. Du betalar till RCK med swish på plats. Ditt pris 55 kr / gång.
  3. Ladda ner appen Body Bike Indoor Cycling till din Smartphone och ta med in på passet. Du behöver den om du vill ha en display på cykeln. Fyll i dina värden, ålder, kön, vikt, maxpuls i appen, men framför allt ditt FTP värde.

För att träningen ska bli så effektiv som möjligt på Spin giro anger ledarna ett FTP värde (funktionellt tröskelvärde) man bör ligga på under en viss tid.

FTP värdet är hur många watt du kan prestera under 1 timme. Det finns ett snabbtest på appen Body Bike som man kan göra. Kom lite tidigare om du vill ha hjälp med tekniken.

Du kan givetvis att bortse från att spinna efter FTP. Använd istället Borg skalan som finns i salen. Vill du använda pulsband så har Polar en del band som fungerar mot cyklarna. Garmins HRM Dual fungerar även det.

Här finns en tabell där du kan räkna ut ditt FTP värde.

Spin Giro är utformat för cyklister. Här kan du läsa mer : Spin giro på Friskis

Vi ❤ att cykla

Klubbloggagrey
© Ringmurens cykelklubb