Klubbspinning

SPINNING MED RCK HÖSTEN/VINTERN 2022/23

YES ! Dags för klubbspinning !

I klubbenkäten svarade väldigt många att man vill träna spinning och vardagskvällar är bättre, därför testar vi med onsdagar.

Kl 1830 – 20.00 på Friskis & Svettis i Visby. Vi har bokat upp 11 cyklar på Spin Giro.

Vi har kört på prov under hösten och har beslutat att fortsätta under våren 2023. Start vecka 2. Du behöver inte vara medlem hos F&S

Regler:

  1. Du kan bara boka på mail info@visby.friskissvettis.se en vecka i taget.
  2. Bokning kan ske torsdag till och med onsdag kl 0800. Du får besked vartefter och senast onsdag förmiddag. Givetvis är det först till “kvarn” som gäller.
  3. Du betalar till RCK med swish på plats. Ditt pris 50 kr / gång.
  4. Ladda ner appen Body Bike Indoor Cycling till din Smartphone och ta med in på passet. Du behöver den om du vill ha en display på cykeln. Fyll i dina värden, ålder, kön, vikt, maxpuls i appen, men framför allt ditt FTP värde.

För att träningen ska bli så effektiv som möjligt på Spin giro anger ledarna ett FTP värde (funktionellt tröskelvärde) man bör ligga på under en viss tid.

FTP värdet är hur många watt du kan prestera under 1 timme. Det finns ett snabbtest på appen Body Bike som man kan göra. Kom lite tidigare om du vill ha hjälp med tekniken.

Du kan givetvis att bortse från att spinna efter FTP. Använd istället Borg skalan som finns i salen. Vill du använda pulsband så har Polar en del band som fungerar mot cyklarna. Garmins HRM Dual fungerar även det.

Här finns en tabell där du kan räkna ut ditt FTP värde.

Spin Giro är utformat för cyklister. Här kan du läsa mer : Spin giro på Friskis

Vi ❤ att cykla

Klubbloggagrey
© Ringmurens cykelklubb