Motionscykling MTB

Ringmurens cykelklubb har ett stort antal MTB-cyklister. Under året arrangeras olika typer av sammankomster. För en del handlar denna typ av cykling om att njuta av skog och natur och andra är det målmedveten träning inför kommande lopp. 

MTB “Cruising”

MTB-cruising vänder sig till dig som vill lära känna andra MTB-cyklister, hitta nya vägar och stigar runt Visby eller bara njuta av naturen och sällskapet. Vissa cruisekvällar erbjuds även teknikträning för de som vill bli bättre vän med sin cykel.

Så här funkar det: Samling sker kl 1800  på onsdagar eller torsdagar vid olika platser i Visbys ytterområden för 1,5 – 2 timmars cykling. Information om veckans tur finns i kalendern på klubbens hemsida. Cyklingen inleds med en kort genomgång, därefter fördelar sig deltagarna i olika fartgrupper ( från lungt/trivsamt till fartigt/flåsigt). Inställt vid regn. Detta meddelas senast kl 12 samma dag via Instagram eller FB.

Vem och med vad? Vi vänder oss till alla cykelmotionärer, nybörjare såväl som erfarna. Du bör ha en cykel som passar för skogsvägar, stigar och lite tuffare underlag, helst en MTB. Hjälm är obligatoriskt vid alla RCK arrangemang.

Om du har några frågor om MTB-cruising kontaktar du Ulrica Jansson 0703-286062. Alla våra utomhuspass är kostnadsfria för alla, även icke medlemmar i RCK är välkomna.

Vi drar igång säsongen i april. Kolla på kalendern på hemsidan.

Övriga av klubben organiserade MTB cykling under året

I juni och juli genomförs MTB träning för dom skall köra Cykelvasan dvs. uthållighetsträning. Alla är självklart välkomna att delta vid denna träning även om man inte satsar på Cykelvasan.

Under hösten kommer några heldagsutflykter att ske under lördagar eller söndagar. Det kan också bli MTB orientering men då som ett samarbete mellan RCK och Gotlands Bro OK. När höstmörkret infaller genomförs kvällskörningar med pannlampa.

Mer information om de olika träningarna och cykelturerna finns i kalendern här på hemsidan eller som evenemang på Facebook.

MTB Fårösund - Visby lördag 23/9 2023

För information och anmälan tryck på bilden OBS ! I år blir det ingen buss ut. Läs mer på informationen

Vi ❤ att cykla

Klubbloggagrey
© Ringmurens cykelklubb