Motionscykling MTB

Ringmurens cykelklubb har ett stort antal MTB-cyklister. Under året arrangeras olika typer av sammankomster. För en del handlar denna typ av cykling om att njuta av skog och natur och andra är det målmedveten träning inför kommande lopp. 

MTB ”Cruising”

Under 2022 genomför vi ledarledd MTB-cruising som vänder sig till dig som vill lära känna andra MTB-cyklister, hitta nya vägar och stigar runt Visby eller bara njuta av naturen och sällskapet. MTB cruising är även tänkt som ett sätt att  bli bättre vän med din cykel och bli bekant med cykelklubben och dess olika aktiviteter.

Så här funkar det: Samling sker kl 1800  på onsdagar eller torsdagar vid olika platser i Visbys ytterområden. Turen inleds med en kort genomgång och sedan genomförs en tur som tar ca 1,5-2 timmar i lugnt prat-tempo och avslutas där vi startade. Hjälm är obligatoriskt vid alla av Ringmurens arrangemang. Vid sämre väder, exvis regn och kyla ställer vi in. Senast kl 12 samma dag meddelar vi inställd cykling via vår Facebook sida.

Information om veckans tur hittar du i kalendern eller under evenemang på klubbens facebooksida. Ledare och startplats kommer meddelas men inte tänkt rutt då ledarna anpassar turen utifrån deltagare, väder och vind.  Alla våra utomhuspass är kostnadsfria för alla, även icke medlemmar i Ringmurens Ck är välkomna.

Vem och med vad? Vi vänder oss till alla cykelmotionärer, nybörjare såväl som erfarna som har lust att cykla MTB i lugnt tempo. Du bör ha en cykel som passar för skogsvägar, stigar och lite tuffare underlag, helst en MTB. Händer det något under turen så kommer du alltid att ha en kompis med dig hem. Blir gruppen för stor delar vi den för att kunna cykla säkert.

Om du har några frågor om veckans tur kontaktar du aktuell ledare via facebook eller instagram.

Övriga av klubben organiserade MTB cykling under året

I juni och juli genomförs MTB träning för dom skall köra Cykelvasan dvs. uthållighetsträning. Alla är självklart välkomna att delta vid denna träning även om man inte satsar på Cykelvasan.

Under hösten kommer några heldagsutflykter att ske under lördagar eller söndagar. Det kan också bli MTB orientering men då som ett samarbete mellan RCK och Gotlands Bro OK. När höstmörkret infaller genomförs kvällskörningar med pannlampa.

Mer information om de olika träningarna och cykelturerna finns i kalendern här på hemsidan eller som evenemang på Facebook.

MTB Fårösund - Visby lördag 24/9 2022

För information och anmälan tryck på bilden

Vi ❤ att cykla

Klubbloggagrey
© Ringmurens cykelklubb