Tävlingslicenser

Från 1997 införde Svenska Cykelförbunder en tävlingslicens. Denna licens gäller för samtliga dicipliner, dvs. Landsväg, MTB och BMX. Licensen visar cyklistens ålder och licenstillhörighet. Det är åldern som avgör vilka tävlingsklasser cyklisten har rätt att delta i. Möjligheten ges nu för cyklisten att i större utsträckning välja tävlingsklass i förhållande till sen egen kapacitet och tävlingens svårighetsgrad.

Du måste vara registrerad i IdrottOnline som medlem i en förening med obligatoriska uppgifter som personnummer och aktuell e-postadress.

Får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID?  Mejla då till kansli@scf.se – ange UCI-ID i ämnesraden. Ange endast namn, föreningstillhörighet och födelsedata och att du saknar UCI-ID. Vi skickar löpande uppgifterna till UCI som sedan återkopplar med ett individuellt UCI-ID, detta tar en dryg vecka.

Så här söker du licens:

  1. Gå in på www.swecyclingonline.se och klicka på logga in uppe i det högra hörnet.
  2. På första raden skriver du in din e-postadress (samma adress som i föreningens medlemsregister). Lämna rad två blank.
  3. Välj idrotten Cykel och klicka på texten ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”.
  4. Följ instruktionen som du får via mejl för att skapa ett eget lösenord. Kommer du inte vidare i detta skede, läs manualen.
  5. Gå tillbaka till inloggningsvyn och logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst till höger på skärmen. Klicka på namnet och välj ”Licenser”.
  6. Ansök om din licens. Du som ska delta i internationella tävlingar behöver ett ”fysiskt licenskort” som du också beställer här, foto krävs för det fysiska kortet. Bekräfta din beställning.
  7. Betalning sker via kort eller faktura. Svenska Cykelförbundets bankgironummer gäller inte längre för betalning av licens.
  8. En pdf-kopia av ditt licenskort skapas och återfinns på din sida i SWE Cycling Online.
  9. Har du beställt ett fysiskt kort skickas det med PostNord inom cirka fem dagar från godkännandet. Ditt utlandstillstånd ligger som en pdf-fil på din sida.

Villkor för licens: Tävlingscyklist som är 17 år och äldre ska genomföra antidoping utbildningen ”Ren vinnare”, för att få en godkänd licens. ”Ren vinnare” tar cirka en halvtimme att genomföra och ersätter det tidigare ”ALPHA”(WADA). Utbildningen är kostnadsfri.

Avgifter 2020

Avgiften för licensen varierar beroende på vilken licenstyp du har. Licensavgiften är densamma som tidigare, men själva licenskortet har ersatts av en pdf-fil med ditt licensnummer. Licensnumret räcker för att anmäla dig till svenska tävlingar. För internationella tävlingar krävs uppvisande av ett licenskort i kreditkortsformat. Beställning av ett licenskort kostar 100 kronor utöver licensavgiften och inkluderar ett utlandstillstånd giltigt hela kalenderåret.

Licensavgifter inklusive försäkringar:

Licenstyp       Klass
Elite WomenDamelit, DSport 19-29 år 860 kr
Elite MenElit, Senior, HSport 23-29 år 860 kr
Under 23Elit, Senior, HSport 19-22 år 860 kr
Master Men/Women. H30-H75, D30-D50, Senior, H/D-Sport 30-99 år 860 kr
Junior Men/WomenJunior, DamJunior, H/D-Sport 17-18 år 610 kr
Youth Men/Women P/F10-12, 13-14, 15-16 10-16 år 250 kr
Base Men/WomenElitmotion, D/H-Sport 13-99 år 410 kr
Under 11P/F 5-10 5-10 år 0 kr
EngångslicensP/F10-16, H/D-Sport, Elitmotion 10-99 år 260 kr

Vi ❤ att cykla

Klubbloggagrey

© Ringmurens cykelklubb